Het lekkerste restaurant van Namibië

Deze morgen hadden we genoeg tijd om rustig onze tentjes af te breken. De GPS suggereerde om terug te keren naar de asfaltweg, maar wij verkozen om onmiddellijk noordwaarts de zandweg te nemen richting Grootfontein.

Onze eerste stop was de Hoba meteoriet, waarvan we de positie heel nauwkeurig markeerden.

 

Heel de bende op en rond de meteoriet.

De komende dagen zijn de zwaarste van de reis. Daarom moesten we vandaag eten kopen voor vier dagen. En dat op een zaterdag! Gelukkig waren er in Grootfontein meer winkels open dan een week gekeden in Keetmanshoop.

In het begin van de reis hadden we al jerrycans gekocht. Door de reisgidsen goed te lezen, hadden we intussen geleerd dat we Grootfontein moesten verlaten met minstens 50l extra diesel per auto. Dus moesten we nog jerrycans vinden. Dat was niet zo eenvoudig. Uiteindelijk hebben we nog drie grote waterbidons gevonden.

Annelies vond het wachten dé gelegenheid om wat dwaze toeren uit te halen.

Ongeveer 50km buiten de stad vonden we Roy’s Camp. Voor Anita, Hans en Co was het een prettig weerzien met dit fijne domeintje. We vonden er wel een geheel vernieuwde crew, die er echter nog steeds een gezellige boel van maken.

Meteen werden de pintjes uit de koelbox gehaald en een stapel boterhammen gesmeerd. Dit late middagmaal smaakte heerlijk. Daarna hebben we onze drie huisjes verdeeld, twee tentjes opgezet en de tijd genomen om te douchen en wat kleren te wassen.

Bij valavond is een deel van de groep nog een wandelingetje gaan maken. We kwamen ook wat lokale beesten tegen. Roy’s Camp is deel van een enorm groot rundveebedrijf.

Maar het hoogtepunt van vandaag was culinair. We genoten met z’n allen van de heerlijke keuken.

En bij het buitenkomen genoten we van de verbluffende sterrenhemel.

Geef een reactie