Welkom thuis

Inchecken verliep deze keer merkwaardig vlot. Zelfs onze koelbox werd zonder morren ingecheckt. In Johannesburg kregen we niet allemaal een boarding pas voor Amsterdam-Brussel, maar daar schonken we voorlopig geen aandacht aan.

Dat veranderde drastisch in Amsterdam, waar bleek dat ongeveer de helft van de groep op de wachtlijst gezwierd was. Bij KLM ben je blijkbaar nooit zeker dat je mee kan, zelfs niet als je je tickets meer dan een half jaar vooraf geocht hebt! Uiteindelijk werd de soep niet zo heet gegeten als ze opgediend was en konden we allemaal mee.

Dé koude douche van de reis kregen we dan in Zaventem, waar minder dan de helft van onze bagage op de band verscheen. Tom en Annelies hebben nog vele uren in Brussel gewacht tot de volgende vlucht aankwam. Daar zat het grootste deel van de bagage bij. Gezien de enorme hoeveelheid verloren bagage die daar kriskras op de grond stond, was dit een schitterend initiatief waarvoor we hen eeuwig dankbaar zijn.

Bij het uitschudden van de slaapzakken hebben we dan nog een laatste prettige verrassing beleefd. Uit de slaapzak van Maarten kwam een levende kikker. Aangezien we de laatste nacht in Pilanesberg onder dekens geslapen hadden, moest deze kikker uit Francistown gekomen zijn. Een geluk dat de douane dit niet gezien heeft.

Onze laatste valies is meer dan een week later aangekomen. Ze was opengebroken en alle waardevolle spullen waren eruit.

Hartelijk bedankt, KLM!

Geef een reactie