Rustig cruisen in het zand

Deze nacht hebben we allemaal goed geslapen. We stonden als laatsten van de camping op, rond 7u.
De zon was nog niet boven de rand van de vallei; het was dus nog behoorlijk koud. Koffietom zorgde voor de koffie, Smeerpoes smeerde confituur en de kindjes aten cornflakes die eruit zagen als hondenbrokken.

In onze GPS tracklog kan je trouwens de exacte plaats zien waar onze tentjes gestaan hebben.De rug van Annelies was er nog slechter aan toe als gisteren. Met drie moesten we haar uit haar tentje helpen. De pijnstillers hielpen haar duidelijk niet voldoende. Vanavond zouden we haar slaaphouding duidelijk anders moeten organiseren.Na het ontbijt gingen we snel nog een plons nemen in het zwembad.

Natuurlijk moesten we nog even gaan kijken waar het hete water van het zwembad uit de grond komt.We hadden nog een gezellige babbel met een Zwitsers koppel die al zes maand met hun Land Rover de hele Oostkust van het Afrikaanse continent verkend hadden. We voelden ons plots echte amateurs.

Daarna stapten we in en reden een eindje noordwaarts, waar we uitzicht kregen op de spectaculaire Fish River Canyon.

Fenomenaal zicht op de Fish River Canyon

Groepsfoto bij de Fish River Canyon

Het is hier een bijzonder droog maanlandschap met haast eindeloze wegen.
En toch zie je hier en daar wat bloemen.
Voor de rest was het een rustige rit richting Keetmanshoop.

Didier

Tom

Onderweg konden de jongens hun hartje nog eens ophalen bij het dwarsen van een riviertje.

In Keetmanshoop was het plots wel paniek. Het was zaterdag!! Geen winkels open, geen vlees kunnen kopen, biervoorraad voor Hans niet kunnen aanvullen! De wereld stond op het punt te vergaan.

We vonden wel nog een internetcafé dat open was. De berichten die het thuisfront op de site achtergelaten had, werden gretig gelezen.

Maar we verloren hier wel kostbare uren, die we straks hard nodig zouden hebben.

We reden snel naar het Kokerbomenwoud, een eindje buiten de stad. Voor het eerst betrapten we de Garmap kaart van onze GPS op een foutje, waardoor we even moesten zoeken naar de juiste ingang van het kamp. Bijna misten we het voederen van de cheetah. Tot onze opluchting had de eigenaar van het kokerbomenwoud vlees in zijn diepvries zitten. We kochten wat lappen springbok en enkele meter schapenworst.

Toen we eindelijk op de kampplaats kwamen, merkten we dat het een heel open vlakte was waar een heel strakke wind stond. Naarmate de zon daalde, werd deze wind steeds bitterder koud.

De boom waaronder onze auto’s geparkeerd stonden, kan je zien op de satellietbeelden in Google Earth. Kijk op onze tracklog pagina voor meer uitleg.
En er moest véél gebeuren vanavond: én tentjes opzetten, én vuur maken, én koken. Het werd een van de zwaarste avonden in onze gehele kampeergeschiedenis. Het was al lang stikdonker toen we in onze zak kropen. We hebben afgesproken dat we om 5u zouden opstaan, want morgen volgt er een heel lange rit richting Sesriem.

Geef een reactie