Klikkerdeklik

Vandaag stond volledig in het teken van de wilde beesten. We moesten vroeg uit de veren, want om 6u vertrok onze ochtendsafari.

Dat werd alweer een spectaculaire belevenis. We zagen een luipaard en geraakten tot op een paar meter van een leeuwin. Het luipaard gunde ons niet de tijd om veel foto’s te nemen, maar de dertig seconden die hij in beeld was, leverden toch iets op.

En uiteraard namen we nog wat foto’s van meer vreedzame beestjes.

Op de camping maakten we kennis met een ander Vlaams koppel. En vermits Ellis ook een redelijk fanatiek fotograaf is, moesten we natuurlijk eventjes kijken wie de beste was. Uit een serie van meer dan 50 pogingen heb ik deze foto kunnen halen. Ik ben nieuwsgierig naar het resultaat van Ellis.

Na de ochtendsafari waren we natuurlijk uitgehongerd. Het brood dat we eergisteren in Chipata gekocht hadden, smaakte nog altijd heel lekker.

De rest van de dag luierden we wat in het kamp. Backupje genomen van de foto’s, wat materiaal hersteld, wat kleren uitgewassen, veel pintjes gedronken. (schrappen wat niet past).

En om 16u waren we weer weg. Samen met Jil en Ellis vulden we een auto en we maakten heel duidelijk aan de gids wat we wilden zien: katten!

Op totaal onverwachte manier kregen we een demonstratie van het professionalisme van de mensen van Flatdogs. We waren amper het park binnen en kregen een platte band. Terwijl een persoon het reservewiel installeerde, bestelde de andere een nieuw reservewiel vanuit het kamp. Tien minuten verderop stond er een wagen ons op te wachten met een nieuw reservewiel. Knap.

Echt opvallende zaken kregen we niet te zien, behalve een albino-aapje. De gids vertelde dat deze aapjes zelden lang leven. Als ze een jaar zijn, worden ze verstoten door de anderen en dat overleven ze niet.

Ook de kudu’s waren deze keer bereid om mee te werken aan de fotoreportage.

Om zes uur ging de zon onder en kwamen de nijlpaarden uit het water.

Eerst merkten we nog een civet op en even later vonden we een leeuw. Terwijl de wijfjes op jacht waren, lag meneer rustig een dutje te doen. De auto’s die hem kwamen bekijken, waren duidelijk niet belangrijk genoeg om zijn interesse te wekken.

 

 

Rond 19u15 hebben we dan de leeuwinnen gevonden, die hun jacht op een kudde impala’s aan het voorbereiden waren. Helaas hebben we heel het schouwspel niet kunnen zien, want om 20u moeten alle auto’s het park uit zijn. De beslistheid waarmee de chauffeurs de aftocht bliezen, laat vermoeden dat er ernstige straffen staan op niet naleven van de instructies.

Geef een reactie