Een extra dag South Luangwa

Normaal gezien moesten we vandaag met ons fameus minibusje terugkeren naar Chipata, hopen dat onze auto gerepareerd was en dan naar Lusaka rijden. Gisteren kregen we melding dat de motor wel heel ernstig kapot was, wat ons niet echt verbaasde. Dus stelde de verhuurmaatschappij een deal voor om ons per vliegtuig te laten terugkeren naar Lusaka. De prijs leek ons redelijk én we hadden een extra dag in Flatdogs.

Het busje was sowieso al betaald en we gebruikten hem om eens naar Tribal Textiles te rijden. Het is een fabriekje waar katoen op artisanale manier beschilderd wordt. Het werd een interessant en prettig bezoek en op ’t einde waren onze dames natuurlijk niet meer te houden toen het woord “shoppen” viel.

Overdag wisten de kinderen exact wat hen te doen stond.

 

En ’s avonds waren we weer weg.

Eerst zagen we een kudde olifanten die op weg was naar het water. De gids vertelde over de schade die deze aanrichten aan hun landbouwgewassen. De dorpelingen proberen de olifanten af te schrikken met vuren en door op vaten te kloppen. Occasioneel wordt er een ranger uit het reservaat bijgeroepen om in de lucht te schieten.

En even verderop kregen we nog een “bachelor herd” waterbokken te zien.

Maar dé sensatie van de reis was dit beeld:

Na zonsondergang hadden we nog het geluk om een hyena van heel dichtbij te zien.

En toen was de reis eigenlijk voorbij.

Geef een reactie