Dan toch naar Nyika

Vandaag zijn we rustig naar Lilongwe gereden, zodat we morgen eten kunnen inslaan voor het verblijf in Ntchisi. We reden terug de Golomoti weg richting richting Dedza, de weg die we twee weken in omgekeerde richting genomen hadden. Deze keer namen we wel de tijd om wat foto’s te nemen van de mooie vergezichten.

Onderweg kwamen we ook langs het knapste kraam met houtsnijwerk van het hele land.

In Dedza moesten we even zoeken naar de fameuze pottenbakkerij annex lodge annex restaurant. In de pottenbakkerij werden we met zo weinig animo onthaald dat we onmiddellijk geen zin meer hadden in een bezoek of shoppen. In het restaurant hebben we wel enorm genoten van het lekkere eten.

In Lilongwe installeerden we ons op de camping van de golf club. Het is een basic terreintje met keiharde ondergrond (5 haringen geplooid, nul keer op mijn duim geklopt).

De GPS wist me te vertellen dat we vandaag de kaap van de 2000km gerond hebben. De rest van de reis verwacht ik nog 500km te rijden. Dat zou naar onze normen uitzonderlijk weinig zijn. En toch heb ik niet het gevoel dat deze reis opvallend rustiger is dan voorgaande. Blijkbaar weegt het telkens weer verhuizen naar een nieuwe slaapplaats zwaarder dan ik tot nu toe dacht.

Op de camping maakten we kennis met Dr. Bert Nanninga van The Mathunka Centre in Rumphi. Hij raadde ons aan om toch naar het Nyika Plateau te gaan. Het bleek nog net een haalbaar schema te zijn en dus hadden we even later alweer een nieuw reisplan. Er komen wel een paar honderd kilometer extra bij.

En ’s vanavond zijn we gaan eten in Mamma Mia, wellicht het beste Italiaanse restaurant van de stad.

Geef een reactie