Einde van de reis

Gisteren hebben we onze tenten opgeslaan op de camping van de Chinteche Inn, volgens de reisgids de mooiste camping van het land. We zijn geneigd dit te geloven.Deze morgens zijn we om 7u ons tentje uit gerold, recht het meer in. Zoet water van 27°, milde golfslag, zon: meer moest dat echt niet zijn.

Vandaag zijn we teruggekeerd naar Lilongwe. Onderweg zijn we gestopt in Nkhotakota, waar er een fameuze pottenbakkerij is. Té laat bemerkten we dat het een filiaal was van de Dedza Pottery. Maar goed, we hadden grote honger en een lekker hapje kon er echt wel bij. De puur commerciële aanpak van de pottenbakkers was exact dezelfde als in Dedza, met andere woorden: niets voor ons. Dus gingen we snel naar het restaurant.

Om te vermijden dat we lang zouden moeten wachten, kozen we allemaal hetzelfde: een of andere soort kip uit het lijstje van “today’s suggestions”. Helaas. Anderhalf uur later hebben we dan na herhaaldelijk aandringen ons eten gekregen. De kip was nog steeds rauw.

Om het goed te maken, zijn we vanavond weer gaan eten in de Mamma Mia’s, waar de bazin ons hartelijk onthaalde. Blijkbaar hebben we bij ons vorige bezoek een diepe indruk gemaakt. Het was niet meteen duidelijk of dit goed nieuws is. Maar ik heb de zaligste pasta gegeten die ik ooit voorgeschoteld kreeg. De kok kwam zich na het eten verontschuldigen omdat het minder goed gelukt was. Hij was immers aan de slag geweest voor een grote delegatie EU medewerkers en andere dikbetaalde relaties, die het afscheid kwamen vieren van het hoofd van de EU missie.

Geef een reactie