Fris bij de vis van Zomba plateau

Gisterenavond hebben we nog lang zitten kletsen met Katrijn, Jeroen, Vanessa en Jeroen. Bij het opstaan was er sprake van “enige” haarpijn, maar vooral van heel veel pijn in de knieën. Omdat er vandaag slechts een kort ritje (120km) op het programma stond, was er nog ruim tijd over voor Anita om nog een wandeling te doen. Samen met Maarten en Annelies wandelde ze naar de waterval, die zij eergisteren nog niet gezien had.

Ik kon ondertussen de tentjes afbreken en de auto laden. Het vrij stevig beginnen motregenen. De tenten waren uiteraard doornat. Gelukkig lukte het me om de rest van onze rommel droog in de auto te krijgen.

Dan zijn we richting Zomba gereden. Daar ligt een hoogplateau waar je mooi kan wandelen, hoewel ik daar vandaag niet meteen behoefte aan heb. Het was gisteren méér dan voldoende. En volgens sommige bronnen zou je er ook kunnen paardrijden. Toen Annelies dat gehoord had, was er geen sprake meer van om deze stop over te slaan.

We kamperen bovenop het plateau in de Ku Chawe Trout farm, een forellenkwekerij op 1400m hoogte. Toen we aankwamen, scheen zon scheen zalig en snel zetten we de tentjes op om ze te laten drogen. Voor het eerst op deze reis kamperen we in gras, wat een ongekend gevoel van luxe geeft. Een klaterend riviertje vlakbij maak het decor compleet.

Later in de namiddag begon het frisjes te worden en tegen vanavond werd het echt berekoud. Ons brandhout was behoorlijk nat, waardoor we er pas na twee uur echt hitte uit kregen. Gelukkig was het eten geslaagd en hadden we het allemaal terug warm na het eten. Een lekkere warme chocomelk vlak voor het slapengaan was het toetje van de dag.

Geef een reactie