Volle maan en barlawaai

Mabuya camp (het vroegere Kiboko camp) blijkt een klein ommuurd domeintje te zijn aan de buitenkant van de stad. Stoffige parking vol bulten en putten, een bar, kampterrein zonder gras, relatief groot zwembad. Het ziet er redelijk doenbaar uit.

Onze eerste nacht slapen we hier in een huisje. Bij het plannen zagen we het namelijk niet zitten om meteen onze tentjes op te zetten. Vier van de huisjes zijn “A-frames”. Deze bouwseltjes danken hun naam aan de vorm, zeker niet aan de kwaliteit.

Eenmaal de nachtrust geregeld was, konden we meteen beginnen aan dé top-prioriteit van de dag: hoe smaakt het Malawiaanse bier? Aan de bar keek men héél vreemd op toen ik het lokale bier bestelde. Met een air van “dat is nu echt mààànden geleden” werden er een paar flessen Kuche-Kuche op de toog gezet. Het bleek een flauw biertje te zijn dat gebrouwen wordt in de lokale brouwerijen van Carlsberg. Voor de rest van de reis schakelden we over op de fameuze “Green” van Carlsberg. Merk trouwens op dat je op www.carlsberg.com niet kan kiezen voor Afrika als “mijn continent”.

Het kamp zit bijna volledig vol met mensen die vandaag aangekomen zijn. Het grootste deel zijn Duitse studenten die hier een gebouwtje komen zetten voor een weeshuis. We hebben ook een verdwaalde Engelsman ontmoet die hier aan enkele ontwikkelingsprojecten heeft meegewerkt en nu opereert als zelfstandig projectleider voor electrische installaties in gebouwen. Het feit dat hij nu al twee jaar in een backpackercamping woont, laat mij vermoeden dat de business niet echt loopt als een trein. Maar hij had wel een paar goeie tips voor de rest van de reis.

Toen alle reguliere reizigers rond 19u veilig en wel in bed lagen vonden enkele lokale mensen de tijd rijp om heel luidruchtig te zitten discussiëren op het terras. Gevolg: we hebben geen oog dichtgedaan tot rond 23u. Bovendien was het volle maan en rond middernacht begon dit danig op de hormonen te werken van de vier straathonden die op de camping rondliepen. Meer dan een uur duurde het voor het gejank en geblaf over was.

Geef een reactie