De drooglegging van de Fragata

Onze eerste landleguaan

Onze eerste landleguaan

Deze morgen werd het anker gelicht om 05:00 om door te varen naar Urbina Bay. We gingen eerst aan land voor een korte wandeling die ons langs enkele land-leguanen zou brengen. Onderweg lukte het ook om een paar mooie vogeltjes te spotten en we slaagden er zelfs in om een levende landschildpad te zien.

Onwaarschijnlijk sierlijk

Onwaarschijnlijk sierlijk

Veelkleurige vis

Veelkleurige vis

Nadien was het tijd om te snorkelen. Niet alleen vergaapten we ons weer aan zeeschildpadden, maar ik belandde in een grote school vissen die –net als in de film– als één lichaam bewogen.

Tagus cove met Lake Darwin op de voorgrond

Tagus cove met Lake Darwin op de voorgrond

Toen stoomde onze boot door naar Tagus Cove, een krater die gedeeltelijk in zee gezakt is. De lunch was weer behoorlijk lekker an nadien gingen we terug aan land voor een wandelingetje naar de kraterrand. Van daaruit kregen we zicht op Darwin lake. Nog wat hoger klimmen gaf ons uitzicht op het lavaveld van de recentste uitbarsting van de Darwinvulkaan.

Lavaveld van de Darwinvulkaan

Lavaveld van de Darwinvulkaan

Jaja, we waren er écht

Jaja, we waren er écht

Voor de tweede snorkelsessie van de dag werd er gewaarschuwd voor kwallen en was het advies om een wetsuit aan te doen. Ik kon niet geloven dat ze een pak aan boord hebben waar ik in geraak en dus liet ik deze zwembeurt aan mij voorbijgaan.

Ik dronk een paar pintjes en hoorde toen dat de voorraad op was. Onze Tsjechische medereizigers hadden er nog enkele weten te bemachtigen en gaven me er eentje. Ik mocht ook meedrinken van de colafles met sterke drank die circuleerde — Jack Daniels deze keer. Even later kochten wij als tegenprestatie een flesje wijn om met hen te delen en de verbroedering was een feit.

Even later op de avond was ook de rode wijn uitgeput. Resultaat: geen bier, geen wijn, geen cola, geen frisdrank. Muiterij dreigde.

Geef een reactie