Meteen in het zweet

Al meteen steil omhoog.

Al meteen steil omhoog.

Er viel een lichte motregen toen we wakker werden. Dat kon niet verhinderen dat we onder de indruk waren van de omvang van de Hacienda. De ene villa tegen de andere gebouwd, trapjes, binnentuinen.

Vandaag zouden we gaan wandelen rond de Laguna Cuicocha, een meer in de krater van een joekel van een vulkaan. In het kratermeer hebben zich een paar duizend jaar geleden twee eilanden gevormd.

Verbluffend panorama. De gids vertelde over de indianenlegendes over de relaties tussen de vulkanen.

Verbluffend panorama. De gids vertelde over de indianenlegendes over de relaties tussen de vulkanen.

De wandeling was zowat 15km lang en vergde naar schatting zowat 500 hoogtemeters, niet zelden met nijdige klimmetjes op geïmproviseerde trapjes. Ik stond regelmatig te duizelen, maar vermoed dat dat boven de 3000 meter niet ongebruikelijk is. Het hoogste punt van de wandeling lag op 3484m. Het was al bij al een mooie natuurwandeling, maar je moet er geen 24 uur voor reizen om dit te willen zien.

De twee eilanden in Laguna Cuicocha

De twee eilanden in Laguna Cuicocha

Maar goed, voor het eerst hebben we op de eerste dag van een grote reis daadwerkelijk iets uitgespookt en dat was al een bonus.

In de reisboeken lazen we dat het diner in ons hotel uitstekend is. In het dorpje hier vlakbij –San Pablo Del Lago– zijn er wel wat winkeltjes, maar geen restaurant. En om nu nog met een taxi de 13km naar Otavale te rijden, dat zagen we niet zitten.

Winnaar van de dag is wel openstreetmaps.org. Vrijdag had ik nog gauw hun kaart van Ecuador gedownload en ze blijkt formidabel correct te zijn.

Geef een reactie