2 augustus 2014: tijdzonemysterie ontrafeld, bikini legt het verkeer stil

Onze slaapgrot

Onze slaapgrot

Vandaag was het onze eerste niet-rijden dag. We hadden een gids besteld voor een wandeling van een uur of twee, hadden ontbijt voorzien rond 9u.

Toen we aan het ontbijt kwamen, kregen we te horen dat we een uur te laat waren. Tijdens de ramadan werd de klok een uur teruggedraaid en vannacht is die terug een uurtje doorgedraaid. Aangezien de timing van de ramadan nooit vastligt, zit dit soort ingrepen nergens ingebakken in systemen, vandaar dat we de eerste dagen constant overhoop lagen met toestellen die automatisch een uur vooruit gingen lopen.

Todrakloof

Todrakloof

De wandeling in het dorp was eigenlijk heel gezellig. We volgden heel de tijd een kanalenstelsel dat aangelegd is om het water uit de bron eerlijk te verdelen over de vele tientallen akkertjes en moestuintjes. Onze gids vertelde ook dat er vanuit de overheid inspanningen gedaan worden om de kasbahs in stand te houden, maar dat geld kan niet verhinderen dat jonge mensen steeds vaker hun eigen huis bouwen en niet langer intrekken in de kasbah waar de rest van de familie huist.

Ons hotelletje

Ons hotelletje

Na de wandeling vonden de dames het een goed idee om eens in het kleine zwembadje te springen. Toen Anita even later uit het badje kwam, viel het verkeer aan de overkant van de vallei stil. Mevrouw had namelijk niets beters gevonden om de 50m tot aan onze kamer simpelweg in bikini af te leggen. Ik zette me al schrap voor een inval van de zedenpolitie, maar we bleven gespaard.

Maarten ging heel wat vlotter naar boven

Maarten ging heel wat vlotter naar boven

In de namiddag hebben we dan een uurtje klimmen geboekt. Het was 18 jaar geleden dat ik nog eens aan een touw gehangen heb, en het touw heeft het geweten. Niet onaardig was dat ik de enige was van zes volwassenen die wél tot boven geraakt is.

Interesse van op de grote weg

Interesse van op de grote weg

Maarten en Annelies hebben zich rot geamuseerd op een iets moeilijker piste, vooral toen aan de overkant van de vallei busjes begonnen te stoppen om hun exploten gade te slaan.

Geef een reactie