Te vuil om mee te vliegen

Mist boven 3rd Beach

Mist boven 3rd Beach

Vandaag zouden we afscheid nemen van ons buitengewoon kampeerplekje op Nootka Island. Er was geen haast bij, want we werden pas om 13:00 verwacht in Louie Lagoon. Vertrekken rond 11:30, hadden we afgesproken.

Mist boven 3rd Beach

Mist boven 3rd Beach

Omeletje met kaas, stukje brood, kopje koffie en we waren er weer helemaal klaar voor. We ruimden onze kampeerplek op en zoals het goede scouts betaamt, lieten we enkel onze voetstappen achter. We liepen nog eens tot aan de branding om te zien of er toevallig nog iets te zien was in zee. Neen, daar was niets te zien, maar elders wel. Vanuit het bos schoof een dikke laag mist over de baai. We wisten meteen dat het watervliegtuig in die omstandigheden niet kon landen.

Overleg via satelliet

Overleg via satelliet

Lo belde met de satelliettelefoon naar het kantoor van Air Nootka, die dankbaar waren voor de melding. In Gold River was het heldere hemel.

Terug op weg

Terug op weg

In de uren die volgden, leek de mist soms een beetje weg te trekken, maar kwam dan terug. Een briesje stak op, maar viel weer stil. Rond 14u hoorden we een vliegtuig, maar we kregen geen radiocontact. Dus terug een telefoontje naar Air Nootka, die ons vroeg om alvast richting Louie Lagoon te stappen.

ca105De trek door het dichte bos maakten we zonder kleerscheuren en toen we op 250m van het eindpunt waren, hoorden we een vliegtuig landen in Louie Lagoon. Lo kon zich niet inhouden en zette een spurtje in. Wij arriveerden een kwartiertje later. De plioot keek ons zorgelijk aan. “Hebben jullie andere kleren bij?” was zijn begroeting. Dat we onze broekspijpen konden afritsen, bleek al een goed begin. Toen we ook onze modderige stapschoenen vervingen door watersandalen vond Scott ons vestimentair voldoende conform om Zijn Toestel te betreden terwijl hij met zijn felgele handschoentjes onze –zo leek het– biologisch zwaar gecontamineerde rugzakken in de bagageruimte flikkerde.

Indrukwekkende kaalslag. 25000USD per boomstam.

Indrukwekkende kaalslag. 25000USD per boomstam.

De vlucht ging deze keer via het binnenland en toen zagen we ook op welke schaal het oerbos hier vernietigd wordt. 25000USD per boomstam, het is een lucratieve business.

We deden nog inkopen in Gold RIver en reden toen terug richting Campbell River. We hadden gereserveerd in Buttle Lake campsite en waren blij dat ze onze reservering niet kwijt waren. Minder blij waren we toen bleek dat ook hier een pneumatische hamer nodig was om onze tentharingen in de grond te krijgen.

Onderdelen voor deze shleter: een auto, een fotostatief, wat touw en een zeiltje.

Onderdelen voor deze shleter: een auto, een fotostatief, wat touw en een zeiltje.

Geef een reactie