Internet in Canada: nada

Deze morgen waren we spontaan wakker om 06:30. Onrealistisch vroeg en we besloten om er hier op ons bedje van keien nog een paar uur bij te doen. Maar eerst even gaan plassen. De tweede keer dat we wakker werden, was het rond 09:00 en dat vonden we bruikbaarder.  Onze ontbijtroutine ligt nu al een week of twee vast: anderhalve liter water doen koken, blikje geconcentreerde melk verdunnen, Granola uitscheppen, koffie maken met het kokende water, stukje chocola en een appel.

Sooke River Campground

Sooke River Campground

Maar dan, dan kwam dé hamvraag: lukt het ons om heel onze uitzet in één keer naar de auto te brengen? We hadden natuurlijk heel wat kilo’s verbruikt of laten smelten (het ijs in onze koelzak). Met wat trekken en duwen kregen we heel veel in mijn rugzak, een kilogram of 25. De rest ging in het rugzakje van Anita en weg waren we. Joepie!

Dan moesten we nog beslissen waar we naartoe zouden rijden. Het originele plan was om naar Victoria te gaan, maar dan doemde het onheilsbeeld “stadscamping” op. Daarom kozen we ervoor om naar Sooke te rijden en de rest van de dag lui te zijn. ’t Is te zeggen: eens een douche te nemen (voor mij de tweede op deze reis) en wat kleren te wassen.

ca227We belandden op Sooke River Campground, een groot kaal ooit-eens-gazon-geweest terrein. We kregen een plaatsje bij de rivier toegewezen en hielden ons verder bezig met wassen, wat faceboeken en pintjes drinken.

Ook op deze camping werd met de grootste vanzelfsprekendheid gratis WIFI aangeboden. Met even grote vanzelfsprekendheid konden we ook hier vaststellen dat Canada en internet echt geen goeie combinatie zijn. Geen vijf minuten konden we op fatsoenlijke manier online gaan. Voor een land met zo’n groot ego is de internetconnectiviteit gewoonweg belachelijk. Zoals eerder gezegd: 4 jaar geleden ging het in Ghana stukken vlotter.

Geef een reactie