Outjo

Op weg naar Etosha

Deze nacht en vanmorgen hebben we het koud gehad. We horen van de locals dat dit de koudste nacht was sinds mensenheugnis. Wij waren gelukkig al tegen wat koude bestand; voor ons viel het nog redelijk mee.

Vandaag hadden we een zeer gemakkelijke rit naar Outjo, zo’n 100km ten zuiden van het Etosha park. Onderweg veranderde helemaal in de richting van ‘het ideale wildlife park’. Veel gras, lage boompjes.

De nederzetting van Outjo is heel wat groter dan de plekken die waar we de voorbije nachten geslapen hebben. Er zal hier geen probleem zijn om brood, vlees, water, melk, fruit en groenten in te slaan voor de komende dagen. Er is hier ook een fameuze bakker waar je zelfs taart en ‘pateekes’ kan kopen. Wij waardeerden vooral zijn internetaansluiting.

Kamperen in Outjo

Rond Khorixas is blijkbaar een cultuur van handwerk, dus hebben we hier al wat zaken gekocht als souvenir voor het thuisfront.

Onderweg hebben we onze eerste olifant gezien. We twijfelen eraan of dit een wild exemplaar is, want het leek in de wei te zitten van een ranch.

Geef een reactie