Pilanesberg / Sun City

Vannacht hebben we weer amper geslapen. Eerst zagen ze er redelijk onschuldig uit, maar naarmate de avond vorderde, kwamen de bliksems van boven Botswana steeds dichterbij. We besloten om zoveel mogelijk in te pakken en ‘normaal’ te gaan slapen. Dit lukte tot rond 3u.

Vanaf dan was de onverbiddelijke wiebelaar weer actief en werd het iets moeilijker. Rond 5u stak er dan een volgend onweer op, deze keer beduidend dichterbij. Daarom besloten we om iedereen in de auto te zetten en te wachten tot het over was. De hoogspanningslijn vlak boven ons hoofd, leek mij de ideale aantrekkingspool voor blikseminslagen. Rond 5u30 viel de electriciteit weg en was het ‘gewoon’ wachten tot zonsopgang.

In Ellisras zijn we terug aan cash geraakt. We hebben ook een berichtje voor het thuisfront kunnen achterlaten, dus konden we in alle rust naar Pilanesberg toe. Dit is een wildreservaat dat vlakbij Sun City ligt, op 3 uur rijden van Johannesburg. Er was nog een chalet vrij, dus dat was de onze.

Het was echt niet de bedoeling om nog eens naar beesten te gaan kijken. We zochten vooral een goedkope en degelijke slaapplaats waar de kindjes zich nog eens zouden kunnen uitleven.

Sun city = nep

Uit nieuwsgierigheid zijn we eens naar Sun City geweest. Het is een onwaarschijnlijk decadent stuk nep waar we snel weer gevlucht zijn voor de platte commercie.

Op foto ziet het zwembad-met-golfslag er duidelijk nog plastiekeriger uit dan in ’t echt.

Geef een reactie