Simondium’s Country Lodge,

De eerste die durft mailen dat het op 2 augustus schitterend weer was in Vlaanderen, moet beseffen dat dat  niet goed is voor mijn hartslag. Hier is het winter. Dertien graden, regen, wind.

De vlucht met KLM was goed verlopen, maar ik mag niet vergeten vermelden dat de ground staff er helemaal niet vanzelfsprekend vinden dat gepoogd wordt om een familie gedurende een 10u durende vlucht min of meer gegroepeerde stoelen aan te bieden. In Brussel waren ze ronduit bot. In Amsterdam hebben we de handicap van Marjolein voor de pinnen gehaald en toen bleek er wel iets te regelen te zijn.

Oer-Engels hotel in de buurt van Paarl

In Kaapstad bleek onze jeep ‘een beetje defect’ te zijn, maar binnen een uurtje later zou hij klaar zijn. Gelukkig bleek het verhaal te kloppen. Toen we terugkwamen van de shopping mall stond er een indrukwekkende 4×4 op ons te wachten. Een kwartier later kregen we al het gevoel dat deze machine behoorlijk afgeleefd was. De kit met reserve-onderdelen was slechts een schaduw van wat een normaal mens ervan zou verwachten. Toen we ons in het verkeer mengden, werd ons vermoeden bevestigd. We rijden rond met een afgeleefde kist, die op de tweedehandsmarkt minder waard is dan wat wij nu voor een maand huur betalen. Benieuwd wat dat gaat geven in de Namib.

Op weg naar Paarl zijn we redelijk drastisch verloren gereden, wat ons uiteindelijk heeft doen belanden in de oer-Engelse Simondiums Country Lodge, ergens op de baan tussen Paarl en Franschhoek.

Geef een reactie