Indonesië

In augustus 2004 trokken wij met ons gezin door Java en Bali. Naar goede gewoonte gingen we daarbij behoorlijk ongeorganiseerd te werk, wat uiteraard de nodige verrassingen opleverde.

Deze reis was helemaal anders dan onze trektocht in zuidelijk Afrika, in 2002. Deze keer hadden we geen huurwagen en kampeerden we niet. Over de basiszaken moesten we ons dus niet te veel zorgen maken.

Toch was dit een nerveuze reis. Vermits we geen huurwagen hadden, stonden we bijna dagelijks met ons hele hebben en houden en drie kleine kinderen ergens op de stoep te wachten op een auto. We hadden vaak ogen tekort om te verhinderen dat een stuk bagage en/of een van de kinderen gekidnapped werd.

Het grootste deel van de reis waren we in Java. We zijn blij dat we naar het afgelegen Sukamade getrokken zijn en dat we de zonsopgang bij de Bromovulkaan hebben meegemaakt. Eerder op de reis genoten we van de rust van Yogyakatra en de indrukwekkende tempel van Borobudur.

In Bali beperkten we ons tot de traditionele toeristische bezigheden, inclusief opgelicht worden door de receptionist van het hotel: creditkaart gekopieerd.

Tijdens deze reis hebben we meer indrukken opgedaan dan een mens kan onthouden. Geuren, lawaai, emoties zijn vaak niet onder woorden te brengen. Toch heb ik een poging gedaan, waarvan je het resultaat hier kan lezen.

Veel plezier ermee!

Geef een reactie