Marokko

In 2014 hebben we gekozen voor een kortere vakantie in Marokko. We reisden met een huurwagen vanuit Fes, gingen nabij Merzouga kamperen in de woestijn en reden toen rustig richting kust. Vanuit Marrakech vlogen we terug naar huis na een rit van 2295km.

De eerste tien dagen van de reis waren volstrekt verrassend. We genoten van een desolate omgeving, perfect aangelegde wegen en de aangename sfeer in de kleine stadjes waar we logeerden. We waren verwonderd over de behulpzaamheid en gastvrijheid van de mensen, drastisch anders dan het negatieve beeld over Marokkanen dat bij ons zo gretig gecultiveerd wordt.

Essaouira was een zware tegenvaller. Maarten en Annelies konden er wel hun hartje ophalen op zee, maar voor de rest leverde deze stad alleen maar irritatie op. En bovendien werden we voor het eerst in ons leven geconfronteerd met een corrupte politie-agent.

Marrakech viel dan weer beter mee dan we verwacht hadden. Minder opdringerig dan men ons voorgehouden had — of waren we het na twee weken al meer gewoon om van ons af te bijten?

We deden voor deze reis beroep op Marokko2GO en kunnen alleen maar positief zijn over de perfecte organisatie zonder enige verrassing.

Traditiegetrouw hielden we weer een dagboek bij en namen we honderden foto’s.

Geef een reactie