Amper 8m onder de zeespiegel

Aan boord van onze stevige boot

Aan boord van onze stevige boot

Om 08:00 werden we opgepikt voor een dagje duiken en snorkelen. In het haventje gingen we aan boord van een stevige boot. Na ons kwamen er nog enkele andere busjes toeristen aanvoeren. Toen er zowat 30 mensen aan boord waren, vertrok onze boot in de richting van enkele eilanden, ongeveer 15km uit de kust.

De gebruikelijke administratieve rompslomp als je wil duiken

De gebruikelijke administratieve rompslomp als je wil duiken

Na een uurtje begon de briefing voor de mensen die zouden gaan duiken. Al gauw bleek dat het een pure introduik zou worden. De begeleider zou diepte regelen, navigeren enz. Wij mochten alleen ademen, kijken en zwemmen. We zouden tot maximaal 8 meter duiken, zo werd er nog bij gezegd. Annelies deed moeite om niet ontgoocheld te kijken. Zij had gehoopt op een herhaling van haar avonturen in Belize, maar dat zat er hier duidelijk niet in.

Levend koraal

Levend koraal

Enig mooi

Enig mooi

Toen we voor de eerste keer onder water gingen, viel meteen op dat het water heel erg troebel was. 5 à 6m zichtbaarheid, veel meer zal het niet geweest zijn. Het was een rustige duik: beetje peddelen, foto’s nemen, beetje omhoog, beetje omlaag. Na 20 minuten was de eerste duik over en de reacties waren unaniem: er zijn andere plekken waar het véél mooier is om te duiken. Maarten en ik vonden Galapagos veel mooier, Annelies en Anita vonden Belize veel mooier. Noem ons gerust verwende reizigers.

Grappig diertje op de zeebodem

Grappig diertje op de zeebodem

Toen we erover spraken met onze duikbegeleiders, schreven ze dit toe aan een storm die vorige week voorbijgetrokken was. Blijkbaar is dat het universele excuus in Vietnam, net zoals “schoonmoeder schielijk overleden” bij ons.

Nadat ook alle snorkelaars aan boord waren, werd de motor gestart en ging onze boot een kilometer verderop opnieuw voor anker voor een tweede duik. Hier was het water veel helderder en konden we wel genieten van het levende koraal.

Veel volk op Cham Island

Veel volk op Cham Island

We kregen een voortreffelijke lunch geserveerd op Cham Island en daarna mochten we een uurtje luieren. Daarna nog anderhalf uur luieren voor de vaart terug naar het vasteland en de trip zat erop.

Anita, Maarten en Annelies leenden een hotelfiets en gingen shoppen terwijl ik even de tussenstand op het werk bekeek. Even hadden we het plan om een kookworkshop te volgen, maar dit werd gauw afgevoerd. Op basis van uitstekende kritieken op TripAdvisor wandelden we naar The Little Menu Restaurant. Als aperitief lieten we ons verleiden door een pikante cocktail en de rest van de maaltijd was al even verrassend. Absolute aanrader.

20150176

Geef een reactie