Victoria Falls

Superluxe in Kasane

Binnentuin van de Chobe Lodge

Deze morgen hebben we beslist om niet te veel rare toeren uit te halen om wat border-crossing kosten uit te sparen. Dus zijn we rechttoe-rechtaan naar Victoria Falls gereden. De grensovergang naar Zimbabwe (de Zimbabwaanse kant) was tijdrovend en duur: visa voor de volwassenen, taks voor importeren van de auto, extra verzekering voor de auto (alweer een miskleun van de verhuurfirma: er zaten geen verzekeringspapieren in de auto).

Rondtoeren in Zimbabwe is weer heel iets anders dan Botswana. Je ziet duidelijk dat dit land minder rijk is, of minder voorrang geeft aan het onderhouden van infrastructuur. Victoria Falls is een stadje dat een zeer raar gevoel geeft als je er binnen rijdt. Het is er druk, vuil, ongestructureerd. Geen aanduidingen van straatnamen, venters die allerlei spullen proberen te verkopen. Wij voelden ons meteen vrij onveilig in deze drukte.

We hebben slaapplaats gevonden in het centrum. Ook deze keer weer was het prijsverschil tussen kamperen en een cottage relatief klein, zodat we ervoor opteerden om de komende dagen te overnachten in een huisje. We hadden al gezien dat er op de camping weer toer-trucks stonden (de overlanders) en het zou weer vechten zijn voor een goed plekje. Vermits de tenten op het dak van de auto staan, betekende dit dat we van 14u geïmmobiliseerd zouden zijn, tenzij we in de sloot wilden kamperen.

Dan naar de watervallen gaan kijken. Vooreerst geschrokken van de ingangsprijs voor het park (60USD), maar verder mateloos genoten van dit natuurwonder. Woorden schieten te kort.

Vanavond hebben we onze moed bijeen geraapt en zijn te voet gaan eten in het shopping center. We werden totaal met rust gelaten, geen opdringerige venters, dus dat viel mee. Bij het afrekenen zijn we even geschrokken. Bleek dat ze onze Visa kaart zowat 8000Bef lichter wilden maken. Toen ik voorstelde om met USD te betalen, bleek dat ze een wisselkoers van 300 gehanteerd hadden, daar waar de officiële koers 55 is. Men had ons al gewaarschuwd dat er bij betalingen met Visa duistere zaken gebeurden, wij hadden het bijna aan ons been.

Geef een reactie