Eindelijk een hotel dat 3 op 3 haalt.

We hadden weer eens een lastige nacht. Ondanks de Paracetamol bleef ik koorts maken en vanaf 01:30 was het buiten een pokkenherrie van jewelste vanop alle moskeëen in de buurt. Neen, ik houd niet van de schreeuwerigheid van de Islam.

Tussendoor een keer of vier naar ’t toilet en geen beetje beterschap in mijn diarree.

Bij het ontbijt kregen we dezelfde ober voorgeschoteld als gisterenavond. Het siert hem dat hij niet beginnen zeuren is over die fles wijn. Thee! Jawel, ik heb THEE gedronken bij het ontbijt.

Aan de overkant van de straat was er een apotheek; voorraad inslaan was de boodschap: antibiotica, Immodium, Paracetamol en ORS. Laatstgenoemde met appelsiensmaak: hoera! Ik nam Paracetamol, twee capsules Immodium en een zakje ORS en was klaar voor de strijd.

Er stond een lange rit voor de boeg. Ongeveer 260km, waarvan ruim 150km over slechte weg. Het begrip “slechte weg” heeft bij ons sinds vandaag een nieuwe betekenis. En de E40 valt daar niet meer onder. Zelfs de E313 niet. Neen, vandaag reden we ruim 150km over een weg die kompleet, maar dan ook kompleet om zeep gereden was. Putten tot een halve meter diep waren geen uitzondering. Vaak moesten we door plassen van 40 à 50cm diep en meer van dat fraais. De eerste 30km waren amusant, maar nadien was de pret er echt wel af.

De laatste 20km voor Nkwanta gingen beter, want daar waren Chinezen bezig met de aanleg van een nieuwe weg. Gewoon op de gravel fundering van de weg reden we vlotjes 90km/u.

We hadden zelf geen enkel idee waar we zouden slapen, maar Seth raadde ons het Gateway Hotel aan. En dit was een schot in de roos. Voor het eerst op deze reis heb ik het gevoel dat ik op hotel ben. Het is hier kraaknet, er is een deftig bed, er komt méér dan een armtierig straaltje water uit de douche, de afvoer van de douche ligt effectief op het laagste punt van de badkamer, er is 220v op elk stopcontact, de airco werkt en maakt weinig lawaai. Zelfs het restaurant produceerde een heel lekkere maaltijd. Super!! Beste hotel van de hele reis. En dan voor €24 per nacht.

En alsof dat nog niet volstond: mijn hilarische cocktail van deze morgen heeft wonderen verricht. Weg is de diarree, de koorts, de hoofdpijn! Geen antibiotaca dus en ik vol energie om morgen naar de Wii watervallen te reizen.

Geef een reactie