Mooi vervallen resort in Fetteh

Het einde van de reis komt in zicht. Vandaag wilden we terugkeren richting kust. De kust ten noorden van Accra wordt afgeraden wegens te smerig en Kokrobite zagen we zelf niet meer zitten. Andere reizigers hadden ons gezegd dat Tills Nr 1 Beach Hotel in Fetteh een heel leuke locatie was. Dus allen naar Fetteh.

Binnenrijden in Accra was alweer een avontuur. De eerste lange file werd veroorzaakt door (in België opgeleide en daarna uitgezette?) flikken die het verkeer stonden te regelen. Verderop werd het nog plezanter, want honderden auto’s rijden kriskras door mekaar op de werf van de autosnelweg-in-aanleg.

We geraakten zonder kleerscheuren voorbij Accra. Zelfs de legendarische verkeersknoop van Kasoa viel deze keer mee. En dus stonden we om 12:30 in de receptie van Tills. Dat de plek niet echt vol zat, was een understatement. We waren de enige gasten in dit vrij grote resort. Kamers zagen er keurig uit, dus wij ingecheckt.

De lunch was behoorlijk en dan dan was het tijd om even te gaan zwemmen in zee. Nog voor we goed en wel in het water zaten, waren we er alweer uit. De zee drijft hier werkelijk vol met afval, vooral plastic zakken. Echt dégoûtant.

Annelies wilde douchen, maar ook hier zat er electriciteit op het water. Ik merkte dat de airco in onze kamer niet werkte en kreeg prompt 220v toegediend toen ik de schakelaar aanraakte. Jaja, een vergane glorie is het hier wel.

De airco geraakte niet gerepareerd en we kregen een andere kamer. Noch schakelaar nog de douchekraan bleken onder stroom te staan. Dat was voldoende om de kamer goed te keuren voor gebruik.

Geef een reactie