Canada

Lo helpt Anita een handje

Lo helpt Anita een handje

Voor het eerst in bijna 20 jaar gingen we op reis zonder kinderen. Wandelen, kamperen, rust waren de criteria en zo viel de keuze op Canada. Tijdens de voorbereiding kwam Anita per toeval terecht bij Lo en Annemarie van Nature Trek Canada. Het klikte van bij het eerste contact en Lo overtuigde ons om de reis te beperken tot Vancouver Island. Hij regelde voor ons de belangrijkste excursies en tussenin deden wij wat we het liefst doen op reis: improviseren.

We hebben de hele reis in ons kleine lichtgewichttentje gekampeerd en werden vaak meewarig bekeken door de Canadezen in hun mega RV’s. Het reizen was echt niet belastend omdat we bijna dagelijks een of andere grotere stad voorbijkwamen en dus vlot inkopen konden doen.

Air Nootka leverde ons af in Louie Lagoon

Air Nootka leverde ons af in Louie Lagoon

Lo gaf wel een stevige ruk aan onze comfortzone door aan het begin van de reis meteen een trekking voor te stellen op Nootka Island, een van de meest afgelegen delen van het eiland.

 

Een halve seconde later waren de zeeotters verdwenen

Een halve seconde later waren de zeeotters verdwenen

We werden door een watervliegtuigje afgeleverd in de buurt van ons basiskamp en beleefden een onvergetelijke vierdaagse.

Grizzly nabij Knight Inlet

Grizzly nabij Knight Inlet

Orca nabij Alert Bay

Orca nabij Alert Bay

We reden verder naar het noorden en hingen enkele dagen rond in Alert Bay, een indianenreservaat. Van daaruit gingen we grizzlyberen, orca’s en walvissen bekijken.

In enkele dagen reden we dan rustig naar het zuiden en staken over naar de westkust van het eiland. We gingen wildkamperen op Sombrio Beach en beleefden ook daar een onvergetelijk weekend.

ca202We maakten nog een tussenstop op Salt Spring Island, waar we gingen zeekayakken. En twee ferries later waren we terug in Vancouver. Canada, zeker voor herhaling vatbaar!

Lees hier ons hele dagboek.