Eten bij 98 decibel

Met de fiets op toer in Vancouver

Met de fiets op toer in Vancouver

Vandaag hebben we ons eens als echte toerist gedragen. Hét verplichte nummertje dat je dan moet opvoeren, is een fiets huren en volop te genieten van de vele kilometer fietspaden in deze gezondste stad van het noordelijk halfrond.

Op een paar honderd meter van ons hotel vonden we inderdaad een verhuurshop en even later waren we op pad met vrij degelijke fietsen. We reden naar de haven en van daar richting Stanley Park. Toen was de pret wel over. Duizenden idioten die de laatste 15 jaar niet op een fiets gezeten hadden, slenterden aan 12km/u over de paden.

Fietsen in de file

Fietsen in de file

Regelmatig zat de boel helemaal vast omdat er een of ander luid schreeuwend Hollands rund volkomen random gestopt was en er een hele horde bijna over gereden was.

ca245

Nabij de oude brug van Burrard St

ca246

Soms waanden we ons in Shanghai. Niet alleen door de gebouwen, maar ook door de Chinezen die hier duidelijk in de meerderheid waren

We probeerden de pil een beetje te verzachten door wat geocaches te zoeken, maar midden in deze drukte vonden we dat ook niet zo fijn. Ergens midden in Stanley Park vonden we een rustige restaurantje en aten een voortreffelijk slaatje. De stevige pint bitter bier smaakte heerlijk. Gesterkt door wat caloriën besloten we de hele landtong af te fietsen en dan over te steken naar de andere kant van de baai. Dit parcours was buiten het bereik van de pseudo-fietsers en dus konden we echt genieten van de tocht.

Rond een uur of vijf hebben we er dan een punt achter gezet en zijn naar ons hotel gegaan om te aperitieven. Het flesje Prosecco dat we gisteren kochten, was intussen lekker fris.

Een "coupeke" vertaalden wij in "een kuipje"

Een “coupeke” vertaalden wij in “een kuipje”

We hadden zoveel plezier dat we de tijd uit het oog verloren. Het werd nog een snelwandeling naar de Fish Shack, waar we gereserveerd hadden.

Hoe fout kan Trip Advisor zijn?

Het zag er lekkerder uit dan het smaakte.

Het zag er lekkerder uit dan het smaakte.

Dit hol verdient geen 4 sterren. Matig eten en hels lawaai. Wij zaten “op de patio”, ’t is te zeggen op een verhoogde tafel op het voetpad.

Eten bij 98dBA

Eten bij 98dBA

Daar was er nog 98dB lawaai.

Geef een reactie