Namibië 2006

Vijftien mensen (9 kinderen en 6 –nouja– volwassenen), drie 4×4 wagens en 280 kilogram bagage waren de ingrediënten van een avontuur in zuidelijk Afrika dat we tussen 2 en 24 augustus 2006 beleefd hebben. Voor de helft van de groep was het de eerste kampeerervaring, anderen hebben nu ook ervaring met héél primitieve omstandigheden, koude, honger en dorst.

We zijn met heel de bende op plekken geweest waar we apart nooit zouden durven komen. We zijn soms echt over onze limieten gegaan, maar hebben nu al heimwee naar onze tentjes, het zand in de versgebakken worst, de gezonde lucht, een hemel waar geen spoor is van vliegtuigen en het lawaai van leeuwen, olifanten en nijlpaarden.

Tijdens deze reis hebben we intensief gebruik gemaakt van een degelijke GPS. Het was zelfs zo erg dat we pas na 4000 km vaststelden dat we onze papieren landkaarten thuis vergeten waren.

Onderweg hebben we zoveel mogelijk tracks opgeslaan. Helaas zijn de eerste twee dagen verloren gegaan. De resterende 4880.13 km van onze reis kan je echter meter voor meter reconstrueren. Je kan zelfs het plekje zien waar we in Kasane onze tenten opgeslaan hebben.

Geef een reactie