kamperen in bloemenzee bij strand

Zicht op Buttle Lake, onderweg naar Gold River

Zicht op Buttle Lake, onderweg naar Gold River

Gisterenavond hadden we de timing opgemaakt voor vandaag. Volgens de GPS moesten we 1:40 rijden. We hadden in Gold River afgesproken om 09:30, maar Lo had al aangekondigd dat hij waarschijnlijk wat te laat zou zijn. We moesten dus ten allerlaatste vertrekken om 8u.

De wekker liep af om 06:30. Lekker langzaam lui werden we wakker, we maakten koffie en aten onze biologisch verbouwde corn flakes. We namen dermate lang onze tijd dat het plots een rush werd. De TomTom gidste ons perfect naar Gold River waar Lo al op ons wachtte.

Alles in rugzakken proppen

Alles in rugzakken proppen

We reden nog een eindje tot aan de luchthaven van Air Nootka, waar Lo ons nog enkele curverboxen gaf met eten dat nog in onze rugzakken moest. Het hele boeltje werd gewogen en dan in een kleine Cessna geladen. Dit vierzitter watervliegtuigje bracht ons aan 150km/u naar Louie Lagoon. De erg vriendelijke piloot Doug besloot om niet de kortste route te nemen over land, maar we vlogen de lange route voor de kust en werden getrakteerd op de mooiste zichten op de kust en het hinterland.

3rd Beach. Daar slaan we ons basiskamp op

3rd Beach. Daar slaan we ons basiskamp op

Landen op het water bij fors turbulente wind was een belevenis, maar voor Doug leek dit de doodgewoonste routine. Toen we op het strandje waren, moesten we allemaal een steentje bijdragen om te vermijden dat het vliegtuigje de verkeerde richting uit zou waaien. Snel haalden we onze rugzakken, tentjes, slaapzakken en matjes uit het toestel en Doug ging ervandoor.

ca031

Meteen gedoopt

Meteen gedoopt

Waar gaat die rugzak met dat meiske naartoe?

Waar gaat die rugzak met dat meiske naartoe?

Er wachtte ons een tochtje van 700m vogelvlucht. Lo voorspelde dat we hiervoor minstens een uur nodig zouden hebben. Ik kon me niet voorstellen hoe het mogelijk kon zijn dat we zo traag konden wandelen. Maar na 50m was al duidelijk dat dit geen “walk in the park” zou worden. Zwetend en puffend volgden we het smalle spoor in het oerbos. En inderdaad, na een uurtje sukkelen kwamen we terecht op Third Beach, een paradijslijk strand dat bezaaid lag met boomstammen — vaak stammen die losgeraakt waren van een transport van gerooide bomen.

We hebben ooit slechter gekampeerd.

We hebben ooit slechter gekampeerd.

Wij mochten ons tentje opzetten in een weide vol margrieten. Het was wel zoeken naar een stukje vlak terrein, maar een mooier kampeerplekje hebben we nog slechts heel zelden gehad.

Lo schotelde ons een lunch voor en de rest van de dag bleven we wat rondlummelen op “ons” strand. We zagen twee grijze walvissen en een zeeotter, een heel goede start van onze vier dagen op Nootka Island.

’s Avonds demonstreerde Lo hoe je met één kookpotje op houtvuur toch een meer dan voortreffelijke maaltijd ineen kon knutselen. We genoten honderduit van zijn verhalen, waren verrast door de scherpe temperatuurdaling bij het dalen van de zon en vielen vrij vroeg stil bij het kampvuur.

Eén kookpot volstaat voor heerlijke maaltijd

Eén kookpot volstaat voor heerlijke maaltijd

Geef een reactie