Massage, sir?

 

Een laatste blik over Hué

Een laatste blik over Hué

Vandaag was een reisdag. Plan was om naar Hanoi te vliegen met de vlucht van 16:00, daar opgepikt te worden door iemand van het hotel en dan naar het hotel te gaan. En tot ieders verbazing heeft dit plan ook gewerkt.

Hué international airport

Hué international airport

De luchthaven van Hué was enigszins verlaten, maar de zaken verliepen er heel ordentelijk. Ons vliegtuig vertrok twee minuten te vroeg en landde een half uur te vroeg. Onze pick-up stond klaar en bracht ons naar het allerdrukste hoekje van Hanoi, waar we incheckten in de Essence D’Orient.

De dame die ons incheckte probeerde ons allerhande cruises en tours te verkopen en was erg ontgoocheld toen bleek dat we zelf nog geen vastomlijnd plan hadden, behalve géén excursies kopen via het hotel.

Tripadvisor wees ons de weg naar Resaurant Gia Ngu. Eenmaal we het hotel buiten waren, overviel ons de onwaarschijnlijke drukte in deze wijk. Op een zeker moment zat alles vast: auto’s, scooters, voetgangers, alles.

Midden in deze heksenketel werd ons van alles aangeprezen: kledij en rugzakken van The North Face, massages (waar halen ze het om uitgerekend mij een massage aan te bieden), BBQ vanalles, souvenirrommel, taxiritje op de fiets. Anders dan de rest van Vietnam waren de de verkopers hier heel opdringerig en vervelend.

Het was een verademing toen we het Gia Ngu restaurant binnen stapten. We hebben er bijzonder lekker gegeten en waren daarna weer helemaal bestand tegen de wereld en zijn miljarden verkopers van allerlei rommel.

Geef een reactie